3.1.07

L'hereu dels Mèdici va ser enverinat amb arsènic


(Enviat per en Jordi Mas a partir d'un article d'El Periódico de 02/01/2007)

Els estudis que s'han fet sobre les restes de l'hereu dels Mèdici, Francesc I, i de la seva dona, Blanca Cappello, han servit per desvelar un dels grans misteris del Renaixement italià, ja que no van morir de malària, tal com es creia fins ara, sinó que van ser enverinats amb arsènic.

Segons el parer d'un grup de professors i forenses italians de les Universitats de Florència i Pavia s'ha de tornar a escriure la història, ja que el gran duc Francesc I i Blanca van ser assassinats. La mort de l'hereu de la família Mèdici després d'11 dies d'agonia i de la seva dona només 11 hores més tard era tot un misteri històric fins ara.

www.HistoCat.cat

1 Comments:

Blogger DL said...

Francesco de Medici havia nascut el 25 de març del 1541. Des del 1574 era Gran Duc de Toscana. El 1578 va enviudar de Joana d'Àustria, filla de l'emperador Ferran I. Es va dir ja llavors que Francesco l'havia enverinada en connivència amb la seva amant, la veneciana Bianca Capello. Nou anys després Bianca i Francesco moriren amb poques hores de diferència. Oficialment foren víctimes d'un brot de malària, però ja llavors s'especulava amb l'enverinament. Qui ho va fer?

7:45 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home