17.12.06

El programa "Polònia" i el Colom català


Hola Pere,

vas veure el "Polonia" d'ahir ? hem va sorprendre un gag sobre la catalanitat de Colom amb referència prou explicita a les investigacions d'en Jordi. El gag a més a de tenir continuïtat. Hem va sorprendre, hem va deixar un regust agredolç i no se ben be com interpretar-ho...

n'estaveu al corrent ?

Alfons


Sí que el vaig veure: Jordi Sureny. Sembla evident, oi? El que passa és físicament semblava més l'Albardaner, un gran envejós que es dedica -literalment- a insultar en Jordi. Dic insultar i no rebatre perquè és així. Ell és un envejós que no ha escrit mai cap llibre ni ha publicat mai res (és arquitecte) i odia que algú li passi la mà per la cara i li hagi llevat tot el poc protagonisme que havia pogut tenir... Sobre el regust agredolç...agafava per les pinces algunes de les coses que en Jordi diu (catalanades, deduccions, etc) i semblava enfotre-se'n d'això, sobretot perquè NO esmentava altres bases i argumentacions que hi ha al darrere (en Jordi no només basa la línia argumental en si surten botifarres o diu que "hay para alquilar sillas" o "las piernas me hacen higo") com les dels plets, capitulacions, mapes amb quatre barres, la presència dels Pinson a Catalunya, la família Colom i la seva vinculació a la noblesa...I només van fer de "fotetes", convertint -com és norma en el país- una anècdota (les catalanades) en categoria (la base teòrica...que no és sinó que va més enllà). D'altra banda, gràcies a això, tota una sèrie de gent sense vel·leitats intel·lectuals (deu tenir una audiència que voreja les 800.000 persones) ha rebut un input: "existeix una teoria sobre la catalanitat d'en Colom". Aquesta és la part positiva...tot i la ridiculització de patufet que se'n feia.

Això és com ho veig jo. La pregunta clau segueix sobre la taula: a part del silenci, d'enriure-se'n o de fer brometa, algú és capaç d'esprémer el magí per rebatre alguna cosa??? Hi ha algú en aquest món disposat a fer l'esforç?

Piotr

www.HistoCat.cat

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

bé, doncs a mi, que subscric els estudis del Bilbeny, em va fer gràcia i riure i ho vaig trobar simpàtic, o almenys, en la línea del Polònia. La caricaturització i l'humor és això, oi? Em va agradar i hauríem de ser conscients de la importància que te que el programa posi en Jordi Bilbeny al costat de persones de primera línea pública del país, quan evidentment en Bilbeny no ho és i, més encara, quan moltíssimes persones no devien tenir el referent real del personatge del gac. És una aposta arriscada per part del programa. Fer sortir el bilbeny anunciant una nova teoria sobre la catalanitat del montilla (era així, oi?)... és una bona conya, carai!

7:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs jo no l'he vist però pel que dieu estic més aviat amb que sempre és bo que en parlin... ni que sigui bé.

Trobo molt pitjor que presumptes programes seriosos no parlin de res que s'aparti del que ells voldríen "pensament únic". Pensament únic de l'home unidimensional, goso afegir.

12:39 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home