2.7.07

Catalunya, una colònia?


AVUI - Diumenge, 1 de juliol del 2007
OPINIÓ - BÚSTIA

Què passa en aquest país nostre? Els trens no funcionen de cap manera, el director de Renfe, com que ho sap, ens ve a visitar en avió i ens diu que paciència; després, adéu. L'aeroport del Prat és la riota de tothom. Les maletes, en arribar, tenen l'atractiu de la incògnita: "Hi seran, no hi seran, s'admeten apostes". Per volar a qualsevol continent, primer rendez-vous a Madrid, París, Londres, Frankfurt, etc.; i hores i hores perdudes inútilment.

Les carreteres i autopistes d'aquest país estan col·lapsades constantment perquè moltes són insuficients i tercermundistes. Les autopistes són de pagament i s'omplen de quilomètriques retencions, un fet indigne d'un país modern. De l'Estatut i del TGV no cal ni parlar-ne, del Sr. Guerra i del seu ribot ja en sabem prou i de la Sagrada Família ja en parlarem quan foradin l'Eixample.

Amb tot, els nostres polítics què hi diuen? Convergència i Unió es baralla per una poltrona al govern de Madrid; el president Montilla, posant-se un dit als llavis, ens fa "xssssst, no feu soroll"; Esquerra, fent-li cas, només diu "beee". I si és ICV, per tal de no perdre el seient, ja no diu ni "beee", més val calladets i que no se'ls noti, que ja prou soroll que tenen amb el Mossos. Això sí, dimissions?, què és això?

Per què s'estranyen el polítics de la immensa abstenció? Els súbdits d'aquesta colònia estem cansats de ser cornuts i pagar el beure.

Pere R. Escofet
Sant Cugat del Vallès

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 4. Diumenge, 1 de juliol del 2007

www.HistoCat.cat