10.6.07

Els valors del Reial Madrid no sempre han estat coincidents amb l'Europa democràtica


(Font: www.esquerra.cat

Dijous, 07 de juny de 2007

Bernat Joan: 'Els valors del Reial Madrid no sempre han estat coincidents amb l'Europa democràtica'

Davant la inauguració de l'exposició 'Reial Madrid, la dimensió europea', organitzada conjuntament al Parlament Europeu per una eurodiputada del PSOE i un altre del PP, l'eurodiputat d'Esquerra, Bernat Joan, ha valorat negativament l'ús propagandista i poc curós amb la història que s'ha fet avui a la seu de tots els demòcrates europeus.

Joan ha expressat el seu rebuig "a associar els principis democràtics del Parlament Europeu amb els valors històrics del Real Madrid", tal com ho han fet els ponents de la recepció madridista. En aquesta línia, ha remarcat la flagrant omissió de la relació d'aquest equip amb el règim totalitari del general Franco: "No cal oblidar que sis de les copes ostentosament exhibides al Parlament Europeu van ser guanyades com a estendard d'un règim feixista i amb ple suport institucional de les autoritats franquistes", ha reblat Joan.

El diputat eivissenc es permet preguntar-se si aquests actes no serveixen per a guarir la consciència d’aquells que tenen necessitat de fer oblidar un passat tenebrós, encara recent. Santiago Bernabeu, una de les figures més ressaltades en el text de l'exposició gràfica, "va ser més notori com a exponent dels valors antidemocràtics del règim que com a gerent futbolístic", en referència a la coneguda virulència de l’antic mandatari blanc envers les altres nacions de l'Estat, en especial la catalana.

Joan ha acabat criticant el suport institucional i el tracte de favor que la cancelleria espanyola i la seva ambaixada davant la UE han brindat a aquest club esportiu.

www.HistoCat.cat