8.10.06

Síria i els seus tresors

L'altre dia llegint sense gaire interés, com de costum, el "diari" 20minutos vaig descobrir una notícia que m'agradaria que coneguessiu.

Deia així: "Tesoros Arqueològicos por Descubrir a Orillas del Éufrates Nada menos que en 9000 a.C. se costruyó el edificio circular que acaba de descubrir en Dja'de (al norte de Siria, en la margen izquierda del Éufrates) una misión arqueológica francesa. En él se ha encontrado una decoración a base de pinturas que es la más antigua que se conserva en Oriente Próximo. Siria esconde aún tesoros arqueológicos por descubrir, como los cráneos sobre estas líneas, con 9000 años de antigüedad y hallados en un suburbio de Damasco."

No l'he traduït a la nostra llèngua per no contribuïr més, com els "nostres" mitjans de comunicació, a l'engany del nostre poble.

La fotografia a la qual fa referència i que, com diu, encapçalava la notícia era la fotografia de tres cranis petrificats que conservaven tots els seus caràcters facials col·locats sense orde en un forat a terra i com si haguessin estat decapitats.

Sé que aquest tipus d'informació té molta rellevància per alguns de nosaltres i n'he volgut fer esment.

El desconeixement del nostre passat va molt més enllà del que ens poguem arribar a imaginar.

Salutacions!


Albert G.G.