30.12.07

Els Papes catalano-aragonesos


Es ben curiós, que justament els Papes amb més llegenda negre i mes teories paranormals. místiques i posin vostès l'adjectiu que prefereixin, siguin precisament els tres Papes catalano-aragonesos, en Pere Luna (Benet XIII), i els Borja (Calixt III i Alexandre VI).

No cap el menor dubta que tot aquest llegendari negre no fa altre cosa que ocultar la veritable importància en l'història d'aquests tres homes, que l'oficialitat ha volgut fer passar com a Espanyols, quant en realitat d'això, res de res.

En Benet XIII es clau en el 'Compromís de Casp' i totes les conxorxes que van acabar misteriosament amb les vides de Marti I i de Marti el Jove. Cal no oblidar que el rei i el Benet XIII eren família. Per altre banda la importància dels Borja es brutal, especialment n'Alexandre VI, ja que es anomenat Papa el mateix mes d'agost en que Colom va salpar de Pals. Es a dir, que en un mateix moment, Catalunya ostenta el domini del mediterrani, la conquesta (que no descobriment) d'Amèrica, i te el control de la Cúria Romana mitjançant Alexandre XIII (al vaticà es parlava catala) i te un dels monarques principals de la Europa de l'època, en Ferran II (i no la Isabel que ens han intentat vendre).

Cal interpretar la història amb ulls lògics i no pas amb els ulls dels nostres dominadors.

www.HistoCat.cat