10.1.07

Comentaris sobre el document de 1484 que fa mort en Joan Colom


Pel que fa al document que el fa mort l'any 1484 i que alguns tractan d'utilitzar en contra de les investigacions que duem a terme, cal dir que En Colom manté contacte amb la seva família i visita de tant en tant Catalunya, encara després del 1472, any d'acabada la guerra i comet atacs corsàrics a naus dels súbdits dels reis catalans i dels seus aliats polítics. Per tant, la família sap que és viu, la Cort de Catalunya també, tot i que no visqui al Principat. No estem parlant d'un desaparegut, sinó d'una persona que no viu al seu país. El que passa és que de cara a la inversió que la família necessita fer, cal que actuïn d'acord amb la llei, si realment volen emprar els béns del seu pare. I això només era possible, jurídicament, si el donaven com a mort, encara que totom sabia que no ho era. Però la llei és la llei.

Jordi Bilbeny

www.HistoCat.cat

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

vale, vale. Si el documento me apoya es totalmente admisible. Si el documento no apoya mi tesis siempre se puede buscar una posible falsificación :)

Un Crack el Billbeny :)

3:13 p. m.  
Blogger Marc said...

Qui parla de falsificació? El que vol dir és que hi havia una llei que permetia donar com a morta una persona que portés més de 10 anys fora del país quan es tractava de termes legals, i la família Colom en va fer ús ja que en Cristòfor va ser fora de Catalunya més de deu anys. Hi ha qui es pren aquest document com una prova irrefutable per dir que "el descobridor no podia ser en Joan Colom, perquè ja era mort" però si tenim en compte aquesta llei i que el mateix Joan Colom es comunica amb la seva família en diverses ocasions més endavant, a no ser que els escrivís des del cel, cosa que dubto, vol dir que encara era viu.

7:02 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Perdona pero no entenc que pot tenir d'estrany que una persona que és l'únic supervivent d'un naufragi se'l consideri mort. No diuen que Colom va naufragar l'any 1477 a Portugal?. per cert anonymous. saps que es conserven les llistes de les tripulacions italianes, i no hi ha cap Cristobal Colon.

9:03 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home