19.11.06

El silenci de les nostres institucions


Vàrem assistir ahir dissabte al ja 6è Simposi de la Descoberta Catalana d’Amèrica que com des dels seus inicis, és celebra a l’Ajuntament d’Arenys de Munt (El Maresme).

Enguany i com passa any rera any, l’èxit de públic supera a l’anterior i lluny queda ja aquells primers anys on tant els simposis com les diferents conferències que es duien a terme, congregaven al conferenciant, a quatre amics i al porter del local de torn.

Avui dia i molt especialment gràcies a l’impagable feina d’en Jordi Bilbeny, la falsificació de la història del nostre país, ja és un tema que està al carrer. És un tema que un ja en pot parlar en qualsevol lloc, perquè qui més qui menys, alguna cosa ha llegit o ha sentit.

Ens han mentit amb els ibers, amb els exploradors catalans, amb els templers, amb la reialesa catalana, amb tota l’aventura americana, amb la guerra de successió, amb les diferents guerres d’independència americanes, amb la guerra del francès, amb les guerres carlines, amb la decadència catalana del XVI, amb la guerra civil…..

Ens han mentit amb tantes coses, i son tants els rastres que han deixat que un es posa les mans al cap davant de tanta estupidesa i de tant analfabetisme congènit que envolta la nostra societat actual.

Tenint en presents aquests fets i que per posar un exemple, ahir en l’esmentat 6è Simposi de la Descoberta Catalana d’Amèrica, no hi havia ni un sol periodista ni res que s’assemblés, un no té per menys preguntar-se algunes coses:

ON SON LES NOSTRES INSTITUCIONS?, ON SON ELS NOSTRES PERIODISTES?, ON ÉS EL NOSTRE MÓN DOCENT?

NO SERÀ PAS QUE NO ENS VOLES ESCOLTAR?, QUE NO ELS INTERESSA EL QUE INVESTIGUEM?, NO SERÀ PAS QUE ESTAN DE L’ALTRE COSTAT?

Potser cal començar a dir les coses pel seu nom i a posar a cadascú al seu lloc. No pensem que tothom és tant beneit sinó el contrari, que hi ha molt viu en aquest país!

Eric Barrat

www.HistoCat.cat