4.8.06

Aixó del "tirà cruel" son conclusions de la Varela


(Opinió d'en Miquel Manubens sobre els articles d'El Periodico)

Article de 13/07/06 (pdf)
Article de 14/07/06 (pdf)

Falta encara saber si al seu llibre esta tot el texte o nomès el que ella ha triat.

La Consuelo Varela es aquella historiadora que va afegir una "e" davant, i una altra "e" al final de la signatura original de "l'Almirant", per a que es llegis "el Almirante". Al video del discovery channel, es va atascar quan li van preguntar que li semblaria si finalment Colom fos català i va respondre " Si finalmente se demostrara que Colom era catalan, seria una......., seria una......, seria una...sorpresa. !

No tenim prou probes encara, pero alguna cosa trobarem en aquets papers que a America es va produir un enfrontament entre catalans i castellans, entre violadors i gent cabal, entre assasins i gent honesta. I que tot el merder començà per aquí. La questió no es el castig sino el delicte.

Ademès la acusació de Bobadilla no era de mal govern, dons d'aixó ell no podia acusar a un virrei, la acusació va ser lliurar les noves terres a "otra nación". I si enlloc tenim per escrit aquest enfrontament es que la acusació es basava en que Colom aplicà les lleis catalanes.

Joan de Canyamars va ser esquarterat sense juici tant aviat com el van agafar desprès d'intentar matar en Ferran el Catolic a la Plaça del Rei. Aixó vol dir que Ferran també era un tirà ? O vol dir que un rei, i per tant també un virrei, si podien condenar sense juici a algú d'inmediat?

Destacar també que aquets papers son la "acusació", nomès faltaria que una acusació estigues buida. La sentencia dels reis va ser clara i si era coneguda, descartar totes les acusacions.

Es clar dons que la Varela treu unes conclusions esbiaxades i nacionalistes.

Salutacions

Miquel Manubens

www.HistoCat.cat

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

"La Varela treu unes conclusions esbiaxades i nacionalistes."

Mira qui parla!

9:24 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si no ets nacionalista d'uns ho ets d'uns altres. Es condició humana "sine qua non" SENTIR que s'és membre d'una terra i d´una gent. És genètic. Ens estalviaríem molts problemes al món si tothom
es reconegués en si mateix aquest sentiment.

Evidentment, això també fa referència al comentarista immediatament anterior.

3:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Un cop llegit el llibre,( el texte anterior es basava en una entrevista al periodico), haig de manifestar que la Varela al llibre no treu les conclusions (tant dures) que treia a la entrevista.
Hem d'entendre dons, que l'entrevista era pur marketing.
Teniu el resum del llibre aqui :
http://www.bcngrafics.com/xpoferens/lib02.html
Salutacions
Miquel Manubens

1:09 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home