1.6.08

Els Mossos d'Esquadra s'incorporen a la Catalunya Nord


Treballaran en el Centre de Coordinació Policial i Duanera del Pertús
Vilaweb 01/06/08

Els Mossos d'Esquadra han ingressat al Centre de Coordinació Policial i Duanera (CCPD) del Pertús, a la Catalunya Nord. D'ara endavant, nou mossos treballaran en el CCPD, ubicat en un edifici a dos quilòmetres de la frontera, juntament amb la Gendarmeria, la Policia Nacional Francesa, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i els serveis de vigilància duanera francesa i espanyola.

El centre de policia transfronterera va ser creat arran dels acords europeus de Schengen de 1985 com un primer pas en la cooperació policíaca europea a les zones de frontera. D'aquesta manera, la policia de Catalunya assoleix un nou reconeixement en formar part d'un organisme de cooperació internacional com el CCPD, tot i que s'ha d'esperar a un eventual model judicial comú en l'Europa integrada.

Els Mossos d'Esquadra és el cos de policia més antic d'Europa. Va ser creat el 1719 arran de l'ordre del govern català. Des de 1980 compleix totes les missions de policia, seguretat pública, policia judicial, policia científica, unitats d'intervenció i socors a muntanya per tot el territori del Principat de Catalunya i a partir de 1994 ha anat assumint les funcions que exercia la Policía Nacional i la Guardia Civil espanyoles.

www.HistoCat.cat