16.6.08

El sisè curs d'arqueologia de Castell centrarà les excavacions a l'acròpoli del poblat ibèric


EL PUNT - L.P.. Palamós

El Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries organitza aquest any una nova edició del Curs d'Iniciació a l'Arqueologia Ibèrica de Castell, a Palamós. La sisena edició del curs tindrà lloc entre el 6 i el 20 de setembre. Es tracta d'un curs que s'ha anat realitzant des del 2003, destinat a totes aquelles persones que tinguin interès per l'arqueologia i que vulguin conèixer de prop com funciona una excavació arqueològica. Per participar-hi cal ser major d'edat i no cal ser arqueòleg. Es faran pràctiques arqueològiques al jaciment als matins. A les tardes s'han programat una sèrie de conferències i de visites a diferents museus i altres punts d'interès de l'Empordà.
Les excavacions se centraran a la zona de l'acròpoli del poblat amb l'objectiu de finalitzar la investigació en aquest sector del jaciment, on, segurament, hi hauria un temple o santuari del poblat indiget. El curs compta amb la col·laboració del Museu de la Pesca de Palamós i és patrocinat, com en les edicions anteriors, pel Mas de Castell segons el conveni de mecenatge que es va signar el passat dia 27 de maig a la direcció general del Patrimoni Cultural de la Generalitat.

INSCRIPCIONS
El període de preinscripció al Curs d'Iniciació a l'Arqueologia Ibèrica de Castell estarà obert fins al dia 1 de juliol i les sol·licituds s'han d'adreçar al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. Per obtenir més informació sobre aquest curs i sobre altres activitats que es realitzen al poblat ibèric de Castell es pot consultar la plana web del Museu d'Arqueologia de Catalunya (www.mac.cat) o trucar al telèfon 972 77 02 08.

www.HistoCat.cat