28.4.08

Notícies gens contrastades


Cada cop em sorprenc mes de la facilitat amb que es poden fotre gols a tota la classe periodística. Em sorprèn molt que no hi hagi ningú amb capacitat de pararse a pensar, per un moment, la noticia que esta donant.

Això que en el mon polític es molt llefiscós i per tant difícil de detectar a menys que es donin dades ( per exemple un transvasament amb tub de 1,4 m no te perquè ser menor d'un amb 1,6 m, tot depèn de la força dels motors de bombeig) , a la que es tracta d'una informació quantificable, el procés mental de la majoria d'informadors segueix amb el pilot automàtic.

El primer cop que em vaig sorprendre va ser quan el PP va recollir signatures contra l'Estatut i es van presentar al Congres de Diputats amb 12 palets amb els folis de les signatures.

Suposadament van lliurar en els 12 palets uns 2.000.000 de signatures. Bé , la qüestió es que si en un foli caben 20 signatures, en un paquet de 500 folis que tothom hem vist el volum que fa, serien 10.000 signatures . Per a recollir 2 milions nomès necessitarien 200 paquets.

200 paquets , si un full 21 x 29,7 de 90 grs. pesa (0,21*0,297*0,09=) 5,6 grs., els 2.000.000 de signatures pesarien 560 Kg., i per tant no serien tants palets ni tantes furgonetes com va fer servir el PP.

Si fins aquí estem d'acord, ara apliqueu els mateixos comptes a la noticia que de l'últim llibre de Ruiz Zafón s'hagin imprès ja 1.000.000 d'exemplars.

Per on han passat aquest mil palets ?. Quina autopista ha quedat bloquejada amb tant de paper? Ademes aquest paper deu haver vingut de fora, es deu haver imprès en varies impremtes alhora, i enquadernat en moltes enquadernacions. On son tots els caos circulatoris que tal logística han provocat?

Ah, per cert, algú de vostès ha vist a alguna llibreria l'edició en català del llibre?. Potser es que els 100.000 que diuen que han fabricat en català no donen per a totes les llibreries del pais.

Qui diu que no ens hem quedat en el "1984"?

Salutacions

Miquel Manubens
http://benplantat.blogspot.com/

www.HistoCat.cat

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Menudo ignorante el que ha escrito esto. EL libro se ha editado en varios paises y en diversos idiomas simultaneamente.

En cada pais se ha ido imprimiendo desde bastante tiempo antes de que se pusiera a la venta. Los libros impresos se fueron distribuyendo en almacenes "regionales"

9:14 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home