19.7.07

Es publica subtitulat en anglès el documental sobre el cas Èric Bertran

Coincidint amb l'estrena de la pel·lícula Harry Potter i l'Orde del Fènix, arriba també a la xarxa la versió internacional subtitulada en anglès d'Èric i l'Exèrcit del Fènix, un documental que narra l'odissea viscuda per Èric Bertran, un noi de 14 anys, conegut com el Harry Potter català, que va ser acusat de terrorisme.


Èric i l'Exèrcit del Fènix
és un documental que permet conèixer la veritat i les conseqüències personals i polítiques del cas d'Èric Bertran, un nen de Lloret de Mar (la Selva), que amb només catorze anys va viure la irrupció a casa seva de trenta policies amb un manament de la Justícia espanyola que l'acusava de terrorista per haver enviat un correu electrònic a Supermercats DIA demanant-li que etiquetés els seus productes en català. Èric, fan fervorós de les aventures de Harry Potter, de J.K. Rowling, va crear una pàgina web anomenada Exèrcit del Fènix, inspirada en el famós personatge, i va signar els seus correus amb el nom de la pàgina. Arran d'això, la Justícia espanyola, tot i saber que es tractava del web d'un nen de 14 anys, va mantenir l'acusació i va associar-lo a un exèrcit terrorista. Actualment, la família de l'Èric està seguint tots els tràmits legals per poder dur l'Estat espanyol davant el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg i el Tribunal de Justícia de les Nacions Unides sota l'acusació d'assetjament moral i psicològic a un menor.


Aquest documental, realitzat per Xevi Mató i subtitulat a l'anglès per Heather Hayes, inclou les declaracions de l'escriptor Víctor Alexandre -que va tutelar el llibre sobre el cas i que n'ha escrit una obra de teatre estrenada el 2007 a Barcelona-, del diputat Joan Puig -que va defensar l'Èric en el Congrés espanyol-, de l'advocat Emili Colmenero -que explica com la Justícia espanyola va vincular el nen amb una cèl·lula d'Al Qaida- i dels germans Èric i Àdam Bertran.


Oficina de premsa als EUA:
U.S. press enquiries:
Emily Moore, tel. (865) 254-5244
OgleMoore@gmail.com



www.HistoCat.cat

Etiquetes de comentaris: , , , ,