10.2.08

El Centre d’interpretació del Call de Barcelona


El passat divendres dia 8, tot fen una passejada pel barri gòtic, em vaig trobar de cara amb un nou centre obert per l'Ajuntament de Barcelona, anomenat, Centre d’Interpretació del Call.

No vull ser extremadament dur, perquè segurament la gent que allà hi treballa no és culpable de res, però cal dir que l’actitud de l’Ajuntament envers la història de la ciutat que no explica o que tergiversa fins a quedar en un no res, és auténticament vergonyosa.

El centre de fet, consta en una planta baixa, de dues pedres amb un gravat en hebreu, dos panells informatius i un taulell amb uns tríptics poc importants. En una segona planta, trobem una pantalla que regularment projecta un power-point elaborat sense gaire gràcia i sense àudio, i una desena de cadires per poder-ho contemplar. Això és tot el centre d’interpretació.

Tot i així, cal dir que poden estar contents els interessants en el tema dels jueus a la Barcelona medieval perquè, en infinitat de llocs com poden ser, l’hospital de la Santa Creu, o d’altres de desapareguts com poden ser l’antiga presó o l’església de Sant Jaume per esmentar alguns, no en tenim ni un sol panell que expliqui res de res.

Tot sigui per fer oblidar la història d’una nació a la seva amnèsica població.

Éric Barrat

www.HistoCat.cat

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Millor donar una informació reduïda però contrastada que no inventar-se la història i treure's de la màniga una sinagoga... no?

6:23 p. m.  
Blogger NRIK said...

L'enterrament de Catalunya s'ha produit molts cops com tots intuim, els ibris o ibèrs possiblement el mateix poble en certa època ja devien ser aniquilats en els seu temps pels romans, però com diu, el rebrotament ha intentat tornar les coses al seu lloc, i una d'elles es la revalorització de la cultura Hebrea dins la nostra, Seny i Kabala es un òs fet de la mateixa medul·la.

6:26 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home