29.9.07

L’oblit de la nostra història contemporània


Crec que tenim una mica oblidada la història contemporània catalana, parlo del franquisme com la pitjor de les agressions que n'ha rebut Catalunya i els PPCC, ja que les conseqüències han estat més greus que la derrota del 1714, una situació que continua amb la democràcia. Encara que es varen perdre les llibertats i drets com a nació, s'havia mantingut la llengua i costums al país passant de parlar castellà. Amb la primera immigració dels murcians etc, no parlant català es van adaptar perfectament i els fills i nets parlen i se senten catalans, (això sempre ho he sentit comentar pel carrer). Però amb en Franco (Déu el tingui a l’infern i ben cremat) va tornar una repressió més forta encara. Trobo curiós que passessin gairebé 19 anys del 39 fins als anys 60 per quan hi va haver la massiva immigració a Catalunya, tot i que em sembla que ja es recuperava el país del racionament i la gana.

Bé, el que sembla és que per a mi li va passar pel cap que el problema de Catalunya és que n'hi havia massa catalans, i que amb la repressió l'adoctrinament i la immigració massiva, desarmaria la continuïtat del català i crea una desnaturalització de Catalunya com van fer a València els Borbons; és veritat que no ho va fer evident amb decrets o deportacions, però també s'ha fet passar com moderat els anys següents de la segona guerra mundial i va saber pactar amb les democràcies per a lliurar-se'n d'un atac tot sent tant feixista com els nazis.

Va saber fer-se passar per un moderat amb la ideologia feixista i trobar-ne així una sortida al feixisme internacionalment. És tot el bagatge d'aquest home el que em fa sospitar que no era tant idiota com podria fer-me pensar la seva ideologia i mediocritat; ja que junts amb la repressió, la massiva immigració dels 60 que va ser intencionada (o potser no), jaç amagat un autèntic genocidi.

Crec que no hi ha la consciència del greu que va ser el franquisme com per a canviar la mentalitat d'aquest país, la rentada de cervell que encara la patim i n'hi ha molts catalans que també la pateixen, perquè hi ha la continuïtat en la democràcia del que va deixar Franco fet, no va dir allò de què ho va deixar tot lligat i ben lligat? per a mi es referia a la immigració i la rentada. I ara amb els nouvinguts s'ha tot agreujat això.

No n'hi ha constància ni amb decrets, etc, però "la història deixa la seva petjada". La gràcia és que l'hi va sortir de mare ja que a les autoritats franquistes no els hi agradava la gent sensesostre, I van haver de controlar-ho. Encara que no els importava l’expansió del barraquisme, i n'hi ha un munt de fotos d'això i gairebé tothom coneix algú que hi visqués.

Trobo que és una de les pitjors desfetes i derrotes que no se celebra i, el que és pitjor, no es recorda com ara un altre 11 setembre, ni se’n té consciència de com va canviar el país. Va fermar el procés castellanitzador que s'ha anat agreujant arreu dels PPCC amb la "suposada democràcia".

En estudiar aquest personatge només sobresurt la imatge d'un genocida (continuïtat amb l'estat espanyol actual) PD.

Ves que ara amb això i el cas de n’Eric, l'arraconament del català, i la Cope, i el que vingui, no hi anéssim a Estrasburg.

Fèlix

www.HistoCat.cat