15.4.07

Montjuïc i els jueus: Busquem on realment cal far-ho?


(conversa per e-mail)


Es ara per ara indemostrable que l'arrel de Montjuïc vingui o no vingui de Mons Iovis.

Sí es cert que sembla la típica etimologia imaginativa arrelada a un cert antisemitisme que vol allunyar l'origen jueu de qualsevol cosa. Tanmateix, només trobem el que veritablement busquem, i mai s'ha excavat intensament a Montjuic "a la recerca del temple perdut". Però no només a Montjuïc, sabies que Empúries només s'ha excavat en un 20% aproximadament? O sigui, "no se encontró una piedra" no em val. "tampoco se ha buscado!"

Jordi Teixidor


Certs aspectes del tema prehistòric m'interesen força i allí quadra perfectament el que tu em dius: ni es busca el que s'hauria de buscar ni al lloc on s'hauria de buscar. Fins i tot estic convençut que es fan troballes que prefereixen fer desaparèixer només perquè no quadren amb el dogma acadèmic oficial.

El cas de l'estela ibèrica de pedra desapareguda del Museu Arqueològic de Tarragona que evidenciava la relació directa entre l'euskara i la llengua dels ibers és paradigmàtic, però no deu ser pas l'únic. Veure vídeo (minut 4 aprox.)

Si pensem que aquesta "forma de treballar" segur que s'aplica a tot el conjunt d'estudis sobre el nostre passat... es per indignar-se. I molt!

Jordi Mas

www.HistoCat.cat